Rijetko tko ne voli poznatu slasticu Raffaello, a mnogima je to čak i najdraža slastica. Vjerojatno zbog toga, na internetu možemo pronaći brojne verzije te slastice pa tako postoje Raffaello torta, kolač, vruća čokolada... U nastavku možete pronaći recept za baš jednu takvu slasticu - Raffaello tortu.
Biskvit:
6 jaja
Prstohvat soli
10 dag šećera (može i 15, ja sam stavila 10 jer ne volim preslatko)
10 dag mljevenih badema (ako želite da budu još ukusniji, prije mljevenja ih blago popržite)
10 dag oštrog brašna
1 žličica arome vanilije
Krema:
7 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
10 dag šećera
1 vanilin šećer
6 dag kokosova brašna (dodatno ga usitnite, npr. u mlinčiću za kavu)
20 dag margarina
Dekoracija:
Vrhnje za šlag (oko 3 dl)
Sjeckani prženi bademi
Čips od kokosa
Najprije pripremite biskvit. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodajte sol pa umutite snijeg (mekan, ne prečvrst). Zatim umiksajte žlicu po žlicu šećera. Nakon toga ručno umiješajte žumanjke, bademe, prosijano brašno i na kraju aromu vanilije. Izlijte u okrugli kalup za tortu (obložen papirom za pečenje) i ispecite na 170 stupnjeva (25-30 minuta). Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite na 3 dijela i premažite kremom (2 biskvita). Za kremu pomiješajte malo mlijeka i sve sastojke osim margarina i kokosa. Ostatak mlijeka zakuhajte, a kad zakuha dodajte prethodno pripremljenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. U vruću kremu umiksajte kokos pa prekrijte prozirnom folijom. Kad se ohladi u kremu umiksajte margarin sobne temperature.
Tortu premažite tučenim vrhnjem za šlag i dekorirajte prženim bademima i čipsom od kokosa.
Primjedbe
Objavi komentar