Princes krafne su klasik za koji se treba malo potruditi, ali trud se svakako isplati. Dobije se ukusan kolač u kojemu uživa većina ljudi.
Tijesto:
8 dag maslaca
2, 5 dl vole
Pola žličice soli
20 dag prosijanog oštrog brašna
4 jaja (M razred)
1 prašak za pecivo
+
Šećer u prahu za posipanje gotovog tijesta
Zakuhajte maslac, vodu i sol. Kad uzavrije, dodajte dio po dio brašna i miješajte na vatri dok ne dobijete smjesu bez grudica. Sklonite s vatre i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Nakon toga umiksajte jedno po jedno jaje i prašak za pecivo. Smjesu miksajte mikserom 7, 8 minuta dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Ako vam je mikser slabije jačine, može vam se dogoditi da se jako uspori i smjesa "bježi" prema vrhu lopatica miksera. U tom slučaju, smjesu miješajte kuhačom što brže možete. Od smjese slastičarskom vrećicom na papir za pečenje istiskujte stošce promjer oko 4 cm. Ispecite na 200 stupnjeva oko 22 minute. Za vrijeme pečenja ni slučajno nemojte otvarati pećnicu jer će vam tijesto pasti. Ostavite da se ohladi pa tijesto vodoravno režite na dva dijela i punite kremom pa slatkim vrhnjem. Na kraju pospite šećerom u prahu.
Krema:
1 litra mlijeka
2 praška za puding od vanilije
14 dag šećera
1 vanilin šećer
14 dag oštrog brašna
6 jaja (M razred)
1 žličica arome vanilije
+
2, 5 dl vrhnja za šlag (izraditi pa puniti tijesto, stavlja se nakon kreme)
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka i soli umutite čvrsti snijeg, a žumanjke umutite s pudingom, šećerom, vanilin šećerom, aromom vanilije, brašnom i 2 dl mlijeka. Smjesa mora biti bez grudica. Ostatak mlijeka (8 dl) zakuhajte, a kad uzavrije dodajte smjesu sa pudingom i miješajte dok se ne zgusne. U vrelu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i dobro promiješajte. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Prije punjenja tijesta još jednom promiksajte kremu.
Primjedbe
Objavi komentar