Keksi od kokosa i bijele čokolade

Kombinacija kokosa i bijele čokolade mi je jedna od omiljenih pa se često nađe u mojim slasticama. Ovaj put sam napravila kekse s tom kombinacijom. Kokos je u keksima, a po dva keksa sam spajala otopljenom bijelom čokoladom i na kraju sve prošarala bijelom čokoladom. Recept potražite u nastavku.

Sastojci:

40 dag prosijanog glatkog brašna
8 dag kokosa
15 dag šećera u prahu
1/2 praška za pecivo
2 jaja
Prstohvat soli
1 žličica arome vanilije
20 dag margarina ili maslaca
+
Oko 30 dag otopljene bijele čokolade

Postupak izrade:

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak oko pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljate na pobrašnjenoj podlozi (treba biti debelo cca 2-3 mm). Režite oblike po želji pa pecite na 170 stupnjeva (lim za pečenje obložite papirom za pečenje). Vrijeme pečenja je 8-9 minuta, a ako napravite deblje kekse od navedenih, vrijeme pečenja produžite. Ohlađene kekse spajajte po dva otopljenom bijelom čokoladom, a zatim gornju polovicu prošarajte bijelom čokoladom.


Primjedbe